Veere

Op zoek naar woonruimte in Veere? Hieronder vind je een aantal belangrijke zaken.  

Op de hoofdpagina van Kwikstart kun je veel informatie vinden over wonen en het vinden van woonruimte. Hier vind je ook een video met tips voor het vinden van (woon)ruimte. 

Zorg dat je ingeschreven staat in de Basisregistratie Personen (BRP)
Dit houdt in dat jij een vast woonadres hebt binnen de gemeente Veere. 

 

Hoe schrijf ik mij in voor een huurwoning? 

Inschrijven voor een huurwoning kan via www.zuidwestwonen.nl. Inschrijven bij Zuidwestwonen kost € 17,50 per jaar. Je kunt maximaal drie jaar ingeschreven staan.

Inschrijven kan vanaf 18 jaar. De wachttijd voor een huurwoning is vaak lang. Daarom kun jij je het beste meteen inschrijven als je 18 wordt. Ook als je nog geen sociale huurwoning nodig hebt of eerst in een andere stad gaat studeren. Je kunt maximaal drie jaar inschrijftijd opbouwen. 

 

Waar kan ik terecht als ik een kamer zoek?

Huur je een kamer? Dan deel je vaak de badkamer en de keuken met huisgenoten. Heb je er al eens aan gedacht om in je eigen netwerk rond te vragen of je social media hiervoor in te zetten? Hoe meer mensen weten dat je op zoek bent naar een kamer, hoe groter de kans is dat je een kamer zal vinden! 

Ben je op zoek naar een tijdelijke huurruimte of een anti-kraakwoning? Dan kun je via Villex ook reageren op advertenties. Studeer je aan de HZ of aan het MBO? Dan kun je ook gebruik maken van de Campus Vlissingen of de Foyer de Jeunesse in Vlissingen. Bij de Foyer de Jeunesse kun je ook terecht als je niet studeert.

 

Kom ik in aanmerking voor beschermd wonen? 

Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met psychische en/of psychosociale problemen, die op dit moment niet zelfstandig kunnen wonen. Een aanvraag voor Beschermd wonen kun je doen bij de gemeente Veere.

Voor cliëntondersteuning kun je terecht bij Maatschappelijk Werk Walcheren , ga naar: MWW Cliëntondersteuning. Ook bij Welzijn Veere kun je terecht, voor onafhankelijke cliëntondersteuning ga je naar Onafhankelijke cliëntondersteuners. Zij kunnen jou gratis helpen bij het indienen van de aanvraag. Een cliëntondersteuner kan ook helpen met uitzoeken wat jouw wensen en behoeften zijn, uitleggen hoe een aanvraag verloopt en meegaan naar het gesprek met de gemeente Veere.  

 

Waar kan ik terecht als ik (dreigend) dakloos ben? 

Mensen die dak- of thuisloos zijn, kunnen zich melden bij de maatschappelijke opvang (het Witte Huis) in Vlissingen. Zij bieden opvang voor de nacht en eventueel begeleiding. 

Waar kan ik terecht als ik nu een slaapplaats nodig heb?

Je bent op straat terecht gekomen en je hebt nu opvang nodig. Voor jongeren die geen eigen slaapplaats hebben, is er ruimte in een acute opvang. Deze bevindt zich in de gemeente Vlissingen. Vlissingen, Het Witte Huis - Emergis 

 

Kan ik voorrang aanvragen voor het verkrijgen van een huurwoning?

Je krijgt alleen voorrang voor een woning in specifieke noodgevallen. Een aanvraag hiervoor kun je doen via www.zuidwestwonen.nl. Dit wordt een vangnetregeling genoemd. Daar wordt vervolgens beoordeeld of je in aanmerking komt voor een vangnetregeling. 

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een briefadres?
Kun je om bepaalde redenen niet thuis slapen, maar ga je van plek naar plek om te slapen en verblijf je wel in de gemeente?  Dan kun je een aanvraag indienen voor het verkrijgen van een briefadres. Kijk voor meer informatie op Gemeente Veere Briefadres

 

Overige zaken
Helaas zijn niet alle verhuurders van woningen even betrouwbaar. Let daarom goed op als je een huurovereenkomst tekent. Ben je niet tevreden over je huurwoning? De Woonbond is de landelijke vereniging voor huurders en komt op voor de belangen van huurders. Een lidmaatschap van de Woonbond kost € 38,50 per jaar. Voor advies over bijvoorbeeld huurcontracten of je rechten als huurder kun je ook altijd gratis terecht bij het Juridisch loket.

 

Heb je vragen over inkomsten, uitgaven, schulden of andere geldzaken? We hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet: 

 

Waar kan ik terecht voor hulp bij het regelen van mijn financiën? 

Vanaf 18 jaar ben je volgens de wet financieel zelfstandig. Daarom regel je vanaf je 18de al je geldzaken zelf. Jouw ouders krijgen dan ook geen kinderbijslag meer. Je moet dan zelf zorgen voor je inkomen en je betaalt zelf je rekeningen. Dat is niet altijd makkelijk. Het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp te vragen als je niet uitkomt met je geld. Ook heb je misschien recht op zorgtoeslag of andere toeslagen. Je kunt bij de belastingdienst nagaan of je hier recht op hebt.

 

Wil je meer grip krijgen op je eigen financiën?   

Meer informatie hierover kun je vinden bij Nibud - Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting NIBUD. Ook kun je hulp vragen bij Humanitas thuisadministratie om je financiën inzichtelijk te krijgen. De Onafhankelijke cliëntondersteuners van Welzijn Veere kunnen je wellicht verder helpen. Ook kun je als jongere bij Orionis Walcheren terecht als je schulden hebt en kan de Sociale Cliëntenraad Walcheren je hulp, informatie en advies geven.



Heb ik recht op een uitkering of bijzondere bijstand? 

Lukt het je niet om zelf voor genoeg inkomen te zorgen? Dan heb je misschien recht op een bijstandsuitkering. Als je recht hebt op een bijstandsuitkering, kun je die aanvragen via de website van Orionis Walcheren. Weet je niet zeker of je daarvoor in aanmerking komt? Je kunt ook eerst een gesprek aanvragen bij Orionis Walcheren. Verder kun je bij Orionis Walcheren terecht met vragen over schulden en leningen. De Sociale Cliëntenraad Walcheren kan je bij je vragen over onder meer de bijstand en schuldhulpverlening hulp, informatie en advies geven. Ook zijn zij er voor vragen, ervaringen en klachten over Orionis.

 Verder kun je op de website van de gemeente Veere ook doorverwijzingen vinden naar bijvoorbeeld de Voedselbank of Kledingbank: Gemeente Veere - Financiën en Werk.

 

Waar kan ik terecht als ik mijn gemeentelijke belastingen niet kan betalen? 

Heb je een laag inkomen waardoor je de gemeentelijke belastingen niet (helemaal) kunt betalen? Dan heb je misschien recht op kwijtschelding. Voor vragen over gemeentelijke belastingen of lokale woonlasten kun je terecht Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland

 

Heb ik recht op (Zorg)toeslagen?

Meer informatie over zorgtoeslagen kun je vinden op Toeslagen Belastingdienst. Maatschappelijk Werk Walcheren en Welzijn Veere kunnen helpen bij het aanvragen van toeslagen.

 

Is er een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen? 

Heb je een laag inkomen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG). De CZG is een gemeentelijk zorgverzekeringspakket waarop je korting krijgt op de zorgpremie. De gemeente Veere en zorgverzekeraar CZ werken daarbij samen.

Aanmelden voor de CZG kan via de website www.gezondverzekerd.nl. Wel is het verstandig om na te gaan of de CZG de best passende zorgverzekering voor je is. Voor uitleg en/of hulp bij je aanvraag kun je terecht bij de Sociale Cliëntenraad Walcheren. Orionis Walcheren voert de CZG uit.

 

Hoe vraag ik Studiefinanciering aan?

Studiefinanciering kun je aanvragen via DUO : Studiefinanciering - DUO. Er is ook een tegemoetkoming scholieren: Tegemoetkoming scholieren: Aanvragen - DUO

Heb je een lichamelijke beperking of een chronische ziekte? Dan kun je mogelijk extra studiefinanciering krijgen. Kijk voor meer informatie over deze vorm van studiefinanciering op de website van de Rijksoverheid.

 Wanneer je vanwege medische beperkingen geen bijbaantje kunt hebben naast je studie, kom je mogelijk in aanmerking voor individuele studietoeslag. Als je wilt weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan kun je contact opnemen met Orionis Walcheren. De Sociale Cliëntenraad Walcheren kan je hierbij ook hulp, informatie en advies geven.

 

Kan ik een vergoeding krijgen voor deelname aan sport en cultuur?

Heb je eerder gebruik gemaakt van het 'Jeugdfonds Sport en Cultuur'? Wanneer je 18 wordt, stopt deze regeling in de komende zomervakantie. Je kunt dan terecht bij Orionis Walcheren en een aanvraag doen voor het Fonds Cultuur, Sport en Onderwijs. Zo kun je een financiële bijdrage krijgen voor lidmaatschapskosten, lesgeld of abonnementskosten voor bijvoorbeeld sportverenigingen, culturele activiteiten of de bibliotheek. De Sociale Cliëntenraad Walcheren kan je hierbij hulp, informatie en advies geven.

Zoek je een baan en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? We hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet. 

Informatie over werken en het vinden van werk kun je vinden op de algemene pagina van Kwikstart: Werk.


Kan ik hulp krijgen bij het zoeken naar werk? 

Vind je het lastig om een baan te vinden of heb je hulp nodig bij het solliciteren? Dan kun je terecht bij Orionis Walcheren voor Ondersteuning naar werk. Zij geven je gratis ondersteuning en advies. Je kunt hier ook terecht met vragen over Beschut werken. Dat is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Zij hebben vaak meer begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig. De Sociale Cliëntenraad Walcheren kan je hierbij hulp, informatie en advies geven. Ook zijn zij er voor vragen, ervaringen en klachten over Orionis.

 

Hoe vind ik vrijwilligerswerk in Veere? 

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Meld je dan gratis aan als vrijwilliger bij een organisatie of vereniging in de gemeente Veere. Welzijn Veere is daarnaast altijd op zoek naar vrijwilligers. Op de website Vacatures vrijwilligers vind je een overzicht van de openstaande (vrijwilligers)vacatures. 

Kijk ook eens op de website van Humanitas als je je wilt aanmelden voor vrijwilligerswerk.


Kan ik ondersteuning krijgen bij het werk? 

Soms is het lastig om vanuit je persoonlijke situatie te gaan werken of passend werk te vinden. Je kunt op de website van Orionis Walcheren meer informatie vinden over Op weg naar werk. De Sociale Cliëntenraad Walcheren kan je hierbij hulp, informatie en advies geven. Ook zijn zij er voor vragen, ervaringen en klachten over Orionis.

Ook kun je bij het Leerwerkloket Zeeland terecht voor (gratis) advies over scholing of werk.

Heb je een hulpmiddel nodig om goed je werk te kunnen doen? Bijvoorbeeld een gebarentolk, orthopedische werkschoenen of een aangepaste auto? Dan kun je via de website van het UWV een vergoeding aanvragen. 

Wie kan er met mij meedenken over de volgende stap naar school of werk?

Het RBL Walcheren denkt met je mee over school, werk of dagbesteding. Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen in de toekomst, is de kunst om te ontdekken waar jouw talenten liggen. Die talenten krijg je samen met een trajectbegeleider van het RBL in beeld. Ook helpt het RBL je bij het vinden van een baan of stage, bij het solliciteren of bij het behalen van een startkwalificatie. De hulp van het RBL is gratis. Meer informatie vind je op de website van RBL Walcheren: https://www.lereninzeeland.nl/voor-jongeren

(Eerst) zelf op zoek kan natuurlijk ook:

* Ik zoek een MBO-opleiding: www.kiesmbo.nl

* Ik zoek een HBO-opleiding: https://www.studiekeuze123.nl/

* Ik zoek een wetenschappelijke studie: https://www.studiekeuze123.nl/

* Ik zoek een opleiding met baangarantie: https://www.werk.nl/werkzoekenden/vacatures/

* Ik zoek Voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (VAVO): https://scalda.nl/vavo

 

Hoe zit het meer leerplicht en wat is een startkwalificatie?

Tot 16 jaar ben je leerplichtig. Daarna ben je kwalificatieplichtig. Als je een havo-, vwo-, of mbo niveau 2-diploma hebt gehaald, heb je een startkwalificatie. Een vmbo-diploma is dus geen startkwalificatie. Deze plicht geldt totdat je een startkwalificatie hebt behaald, of anders tot de dag dat je 18 jaar wordt.

De kwalificatieplicht geldt niet voor jongeren die praktijkonderwijs gevolgd hebben of onderwijs hebben gevolgd in de uitstroomprofielen arbeidsmarktgericht of dagbesteding op het voortgezet speciaal onderwijs.

Ben je jonger dan 23 jaar en nog geen diploma vanaf mbo-niveau 2? Dan kun je hulp krijgen van het RBL Walcheren https://www.lereninzeeland.nl/voor-jongeren

Heb je al een startkwalificatie of ben je 23 jaar of ouder? Dan kun je terecht bij het Leerwerkloket van het UWV: https://zeeland.leerwerkloket.nl/

 

Hoe vraag ik studiefinanciering aan?

Studiefinanciering kun je aanvragen via DUO: https://duo.nl/particulier/geld-voor-school-en-studie/

Er is ook een tegemoetkoming scholieren: https://duo.nl/particulier/tegemoetkoming-scholieren/

Vind je dit lastig en heb je hulp nodig? Dat kan:

* Ik woon in Gemeente Vlissingen: https://www.buurtteamsvlissingen.nl/inloopspreekuur

* Ik woon in Gemeente Middelburg of Veere: https://www.mww.nl/onderwerp/formulierenbrigade/

 

Heb je een lichamelijke beperking of een chronische ziekte?

Dan kun je mogelijk extra studiefinanciering krijgen. Kijk voor meer informatie over deze vorm van studiefinanciering op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-met-arbeidsbeperking/vraag-en-antwoord/hoe-hoog-is-de-studietoeslag-voor-studenten-met-een-medische-beperking

 

Waar kan ik terecht voor hulp bij leren lezen en schrijven?

Wil je beter leren lezen en schrijven? Of heb je bijvoorbeeld extra taalles nodig om aan een opleiding te kunnen beginnen? Dan kun je terecht bij het Taalhuis van de Zeeuwse Bibliotheek. Er zijn loketten in Middelburg en Vlissingen. In Veere rijdt één keer per maand een bus van het Taalhuis.

In opdracht van gemeenten verzorgt het Scalda de taalopleidingen. Het goed spreken van de taal is een belangrijke vaardigheid in de Nederlandse samenleving. Er zijn taalcursussen voor Nederlandstaligen (NT1) en voor anderstaligen (NT2: Nederlands als tweede taal).

Heb je te maken met taalproblemen? Op de website www.steffie.nl worden veel onderwerpen op een makkelijke manier aan je uitgelegd.

Heb je een vraag over gezondheid, zorg, verslaving, eenzaamheid of ondersteuning in Veere? Wij hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet. 

 

Is er iemand die met mij kan meedenken en advies kan geven over welke hulp bij mij past? 

Heb je behoefte aan een gesprek met iemand die jou begrijpt? Welzijn Veere heeft Welzijnswerkers in dienst die steun en advies geven aan jongeren.

Voor cliëntondersteuning kun je (gratis) terecht bij Maatschappelijk Werk Walcheren. Een onafhankelijk cliëntondersteuner kan jou helpen bij het voorbereiden van een gesprek met de gemeente of een andere instantie, of met je mee te gaan als je dat wilt. Ook kan een cliëntondersteuner met jou meedenken over welke ondersteuning bij jou past en waar je recht op hebt. Welzijn Veere biedt de mogelijkheid om hulp te krijgen van Onafhankelijke cliëntondersteuners.



Waar kan ik terecht voor Jeugdhulp of  Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)? 

Voor vragen over Jeugdhulp kun je in Veere terecht bij de Toegang Wmo en Jeugdzorg via telefoonnummer 0118-555444. Ook kun je het Contactformulier op de website van de gemeente Veere invullen. 

Heb je een begeleidings- of ondersteuningsvraag en ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je in Veere terecht bij de WMO-consulenten via de bovenstaande contactgegevens. De consulenten van de toegang beoordelen na een ‘keukentafelgesprek’ met jou welke hulp en/of ondersteuning passend is in jouw situatie.


Waar kan ik terecht voor vragen over verslaving?
 

Gemeente Veere werkt samen met 1NUL1 preventie. Het werk van 1NUL1 bestaat uit het informeren en adviseren van jongeren en ouders op het gebied van alcohol, drugs, social media, gamen en gokken. Dit doen preventiewerkers op een outreachende manier, wat betekent dat zij te vinden zijn waar de jongeren zijn; op straat, tijdens het uitgaan, op festivals, op school, bij jongerencentra en ook online. 

Werkzaamheden zijn o.a. de ‘Blijf Cool’ schoolbus, de leerlijn ‘Helder op school’, straatcontact, pitstops binnen gemeente Veere, ouderavonden, individuele begeleiding en aansluiten bij festivals, feesten en evenementen. Voor meer informatie, kijk op: 1NUL1 Preventie - 1NUL1  

 

Zijn er in Veere plekken of initiatieven voor jongeren die meer sociale contacten willen? 

Voor activiteiten en contacten met leeftijdsgenoten kun je terecht bij de welzijnswerkers en buurtsportcoaches van Welzijn Veere. Zij organiseren allerlei activiteiten, waarbij je  makkelijk andere leeftijdsgenoten ontmoet.   

 

Waar kan ik terecht met LHBTIQ+ vragen? 

Het Anti Discriminatie Bureau Zeeland zich in tegen alle vormen van discriminatie, dus ook die tegen de LHBTI-gemeenschap. Voor advies en steun kun je bij hen terecht. Ook discriminatie kun je bij het ADB melden via www.adbzeeland.nl

ChristenQueer/HoJo - ChristenQueer zet zich op nationaal niveau in voor christelijke personen binnen de LHBTI-gemeenschap. Zij hebben een eigen tak voor jongeren in deze situatie genaamd HoJo. Zij praten over deze combinatie en bieden steun en activiteiten aan voor de doelgroep. Voor meer informatie kun je kijken op www.christenqueer.nl

Bij GGD Zeeland kun je ook vrijblijvend terecht met je vragen over dit onderwerp. Neem gerust contact met hun op via sense@ggdzeeland.nl. Of kijk voor meer informatie op hun website: Seksuele diversiteit (LHBT) - GGD Zeeland 

 

Wie kan mij helpen met vragen over seksualiteit of SOA’s? 

Tijdens het Sense-spreekuur kun je bij de GGD terecht met al je vragen over seksualiteit. Neem op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur contact op via telefoonnummer  088-3687600.

Bij vragen over Nu Niet Zwanger kun je contact opnemen met de Toegang Wmo en Jeugd van gemeente Veere, via 0118-555444. Of rechtstreeks met GGD Zeeland, via nunietzwangerzeeland@ggdzeeland.nl    

 

Waar kan ik terecht als ik niet lekker in mijn vel zit?

Voel je je niet goed, zit je niet lekker in je vel en wil je daar met iemand over praten? Dan kun je op veel verschillende plekken terecht. Tot en met 17 jaar kun je terecht bij de Kindertelefoon.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je contact opnemen met de De Alles Oké Supportlijn via de chat, of via 0800-0450. De Alles Oké Supportlijn is gratis en anoniem en dagelijks bereikbaar tussen 14.00 en 22.00 uur.

Andere organisaties die jou kunnen helpen zijn MIND Korrelatie of De Luisterlijn. Zij bieden anonieme en professionele hulp op psychisch en psychosociaal gebied. Ook bieden ze simpelweg een luisterend oor als je je verhaal bij iemand kwijt wilt. MIND Korrelatie is te bereiken op telefoonnummer 0900-1450 en de Luisterlijn op telefoonnummer 088-0767000.

Tot slot zijn de vrijwilligers van Manteling Walcheren beschikbaar om jou te helpen. Of je nu behoefte hebt aan gezelligheid, hulp, een luisterend oor of een steuntje in de rug. Ook als je zelf mantelzorger bent voor iemand in je omgeving kun je bij Manteling terecht voor advies en ondersteuning. Zie je het echt even allemaal niet meer zitten en heb je wel eens zelfmoordgedachten? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie.

Is er een zorgverzekering voor mensen met een minimum inkomen?

Heb je een laag inkomen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG). Dat is een gemeentelijk zorgverzekeringspakket waarop je korting krijgt op de zorgpremie. De gemeente Veere en zorgverzekeraar CZ werken daarbij samen. Aanmelden voor de CZG kan via de website www.gezondverzekerd.nl. Wel is het verstandig om na te gaan of de CZG de best passende verzekering voor je is. Voor uitleg en/of hulp bij je aanvraag kun je terecht bij de Sociale Cliëntenraad Walcheren. Orionis Walcheren voert de CZG uit.

Check ook de Landelijke pagina over verzekeren in de Kwikstart app voor meer info rondom verzekeren!  

 

Een zorgverzekering wordt meestal afgesloten per jaar en voor het einde van het jaar moet dit geregeld zijn. Vanaf oktober/november in het lopende jaar is het mogelijk om de collectieve zorgverzekering aan te vragen voor het nieuwe jaar.

Daarnaast is het goed om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, maar wel handig. Als je een eigen auto of motor op jouw naam hebt staan, is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering wél verplicht.

Op de hoofdpagina 18 en dan van Kwikstart kun je veel informatie vinden over wat je allemaal moet regelen als je 18 jaar bent. Hier vind je bijvoorbeeld tips over het vinden van een woonruimte en het regelen van verzekeringen.

Je kunt op de website of via de app ook gebruik maken van een handige checklist.  Op de lokale pagina kun je aanvullende informatie vinden over gemeente Veere.  

Heb je een vraag over wetten, regels of hoe je bezwaar maakt? We hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet. 

 

Wie kan mij helpen bij vragen over wetten en regelgeving? 

Wetten, regelgeving en sociale voorzieningen zijn vaak ingewikkeld. Medewerkers van het Juridisch Loket beantwoorden gratis je vragen hierover. Ook helpen zij bij het invullen van formulieren of het schrijven van een brief of bezwaarschrift.  Daarnaast hebben ze veel adressen van instellingen en overheidsinstanties, om je snel op weg te helpen. 

Het (gratis) Juridisch Loket kun je bereiken via Het Juridisch Loket.

Helpende Handen

Helpende Handen is de belangenorganisatie voor mensen met een beperking in de reformatorische gezindte. Helpende Handen ondersteunt mensen met een beperking bij contacten met de overheid, het onderwijs, werkgevers of zorgaanbieders. Ook biedt Helpende Handen lotgenotencontact. Let op; je moet wel lid zijn van Helpende Handen. Een lidmaatschap kost 25 euro per jaar.

 

Onveiligheid

Ben je zelf het slachtoffer geworden van kindermishandeling of huiselijk geweld? Neem dan contact op met Veilig Thuis Zeeland, het advies- en meldpunt voor Zeeland. Veilig Thuis geeft je informatie, advies en ondersteuning. Ook als je vermoedens hebt van huiselijk geweld bij anderen kun je contact opnemen met Veilig Thuis.

Meer informatie over seksueel geweld kun je vinden op CSG Zeeland - Centrum Seksueel Geweld of op Stichting Reformatorisch Meldpunt seksueel misbruik | Anonieme hulp (ikmeldhet.nl).

 

 

 

Op deze lokale pagina wordt informatie getoond van de gemeente Veere die te gebruiken is voor inwoners van Aagtekerke, Biggekerke, Domburg, Gapinge, Grijpskerke, Koudekerke, Meliskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle, Zoutelande.