Telefoonabonnement

Een (nieuwe) mobiel? Dan heb je ook een telefoonabonnement nodig. Je sluit een abonnement af bij een provider. Elke provider heeft verschillende soorten abonnementen. Eerst moet je kiezen tussen een abonnement inclusief mobiel, of een sim-only-abonnement. 

Abonnement met telefoon

Sluit je een abonnement af in combinatie met de aankoop van een nieuwe telefoon? Dan betaal je elke maand een bedrag voor het toestel en voor MB’s en belminuten. Dat is meestal duur! Je betaalt via het abonnement een hoger bedrag voor het toestel, dan wanneer je het toestel los koopt. meer over het telefoonkrediet lees je HIER.

Sim-only-abonnement

Heb je al een mobiel of koop je los een nieuw toestel? Dan is een sim-only-abonnement de goedkoopste keuze. Hierbij koop je alleen een simkaartje. Let op dat het simkaartje wel moet passen in je telefoon. Je betaalt elke maand een bedrag voor MB’s en belminuten. 

Vergelijken

Kijk voordat je een provider kiest op internet. Hier vind je verschillende websites die telefoonabonnementen aanbieden. Vergelijk ze goed, want er zijn soms grote prijsverschillen! 

Je bundel wijzigen

Meestal kun je per maand je bundel wijzigen. Maar let op: het eerste jaar zit je meestal vast aan het contract dat je hebt afgesloten.