Doetinchem

In de gemeente Doetinchem is Sité de woningbouwcoöperatie. Zij hebben ook woningen voor studenten beschikbaar. Om voor een woning in aanmerking te komen, moet je je inschrijven bij Thuis in de Achterhoek. Ze kunnen je adviseren hoe jij jouw persoonlijke zoekprofiel het beste kunt instellen.

Heb je geen woning en ben je dakloos? Stichting Jongerenopvang Doetinchem (SJOD) vangt dakloze jongeren op, begeleidt ze en helpt ze bij het zoeken naar huisvesting.

 

Heb je geldzorgen? In de gemeente Doetinchem kun je bij diverse organisaties terecht vor jouw geldzaken.

Buurtplein
De buurtcoach is het aanspreekpunt in de wijk voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken op welk gebied dan ook. De buurtcoach helpt jou met jouw vraag. Er is elke dag een Buurtplein Inloop waar ook een buurtcoach aanwezig is.

Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD)
Het PAD kan je helpen in geval van een financiële crisis. Het PAD beheert het Doorbraakfonds. Ook kan het je helpen aan een doorverwijzing naar de Voedselbank, Mini Mannamarkt en de Kledingbank.

Formulieren Café
Een vrije inloop waar je geholpen wordt als je moeite hebt met het invullen van papieren of het indienen van aanvragen. Er is elke dag een Buurtplein Inloop waar ook het Formulieren Cafe aanwezig is.

Bureau voor financiële ondersteuning (Bvfo)
Heb je geldproblemen waar je niet meer uitkomt en wilt je daaraan werken? Dan kom je in aanmerking voor schulddienstverlening. Dit wordt gedaan bij het Bureau voor financiële ondersteuning van de gemeente Doetinchem. Je kunt je zelf aanmelden bij de gemeente Doetinchem of je doet dit samen met een buurtcoach (www.buurtplein.nl) uit jouw wijk.

Laborijn
Als je geen studiefinanciering ontvangt en geen geld verdient, komt je mogelijk in aanmerking voor een uitkering vanuit de Participatiewet.

Heb je juridische hulp nodig, bijvoorbeeld omdat je een probleem hebt op jouw werk? Je kunt dan terecht bij de Buurtplein Inloop bij jou in de wijk. Hier zit een sociaal raadsman voor je klaar die jou kan helpen.

In de gemeente Doetinchem kun je ondersteuning krijgen wanneer je het even niet meer weet met studeren en/of werk.

Leren Werkt
Leren werkt kijken samen met jou naar een passende oplossing wanneer je geen startkwalificatie hebt (diploma havo, vwo, mbo2 of hoger). Bijvoorbeeld een andere opleiding, een combinatie van werken en leren, een baan(tje) of iets anders dat tegemoetkomt aan de achterliggende problemen.

Zeg Achterhoek
Dit is een website waarop allerlei partijen zich even aan je voorstellen. Ze willen je graag op weg helpen. Bijvoorbeeld met een opleiding, werk of gewoon iets doen. Zeg heeft ook  jongerenconsulenten die je verder kunnen helpen.

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan gerust om hulp. In de gemeente Doetinchem kun je bij diverse organisaties terecht.

JC Doetinchem (JCDC) 
Heb je een vraag over werk, stage, vrienden, liefde of geld? In het jongerencentrum zitten altijd jongeren voor je klaar die je kunnen helpen en samen met jou kunnen zoeken naar een antwoord. Als het nodig is zijn er ook jongerenwerkers aanwezig die je verder kunnen helpen.

Buurtplein
De buurtcoach is het aanspreekpunt in de wijk voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken op welk gebied dan ook. De buurtcoach helpt jou met jouw vraag. Er is elke dag een Buurtplein Inloop waar ook een buurtcoach aanwezig is.

Kom je financieel moeilijk rond, heb je bijvoorbeeld een grote uitgave of woon je op jezelf? Mogelijk kun je gebruikmaken van een aantal regelingen in Doetinchem.

Doorbraakfonds Jongeren
Dit fonds kan een financiële impuls geven die je verder helpt in jouw toekomst. Het fonds is voor jongeren van 16 tot en met 27 jaar.

Meedoenarrangement
Toegang tot een website waarvoor je punten krijgt. Deze kun je verzilveren om te ontspannen, sporten en te ontwikkelen.

Mini mannamarkt
Een grote kringloopwinkel met een sociale supermarkt waar je goedkoper boodschappen kunt kopen. Een pas kun je krijgen via een hulpverlener zoals de buurtcoach in jouw wijk.

Voedselbank
Tijdelijke voedselhulp wanneer je zelf niet genoeg geld overhoudt om eten te kopen. De aanvraag voor een voedselpakket mag je in eerste instantie zelf doen. Maar je kunt hiervoor ook terecht bij een buurtcoach in jouw wijk of bij het Platform Armoedebestrijding Doetinchem.

Kwijtschelding
Wanneer je op jezelf woont en een aanslag gemeentelijke belastingen hebt ontvangen, kan deze onder voorwaarden worden kwijtgescholden waardoor je niets hoeft te betalen.

Bijzondere bijstand
Een tegemoetkoming in de bijzondere kosten die je moet maken en die echt noodzakelijk voor je zijn. Dit kan voor iedereen anders zijn. Elke aanvraag wordt persoonlijk bekeken. De aanvraag gaat via Bureau voor financiele ondersteuning van de gemeente Doetinchem.

Diverse fondsen
Er zijn in de gemeente Doetinchem diverse fondsen die je (financieel) kunnen ondersteunen zoals het Gasthuisfonds.

Op deze lokale pagina wordt informatie getoond van de gemeente Doetinchem die te gebruiken is voor inwoners van Doetinchem, Gaanderen, Wehl.