Papendrecht

Wil je op jezelf gaan wonen?

Als je een huurhuis- of appartement in Papendrecht zoekt is het handig om je ruim van te voren (gezien de wachttijden) in te schrijven via Woonkeus. Met de inschrijving kan je reageren op aangeboden sociale huurwoningen in de regio Drechtsteden.

Heb je verdere vragen over (sociale) huurwoningen in de buurt, neem dan contact op met Woonkracht10.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld huurtoeslag, verhuizen, enzovoorts, zie de artikelen in deze app.

Wil je inzicht krijgen in jouw geldzaken?

Voor anoniem en gratis advies kan je de online Geldfittest doen. Je krijgt dan inzicht in je geldzaken en tips hoe je nog beter met je financiën om kan gaan.

Wil je liever face to face met iemand praten over je financiën, loop dan een keer binnen bij Sterk Papendrecht. Zij geven je inzicht in je financiën en kunnen je helpen met je administratie.

Check verder vooral de lijst die Kwikstart heeft opgesteld. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Ben je op zoek naar een baan? 

De Sociale Dienst Drechtsteden geeft je meer informatie over solliciteren en beschikbare vacatures in de buurt. 

Wil je een eigen bedrijfje beginnen? Het Regionaal Bureau voor Zelfstandigen kan je daarbij helpen.  

Meer informatie over een participatiebaan vind je hier.

Wil je vrijwilligerswerk doen in Papendrecht, kijk dan hier

Ben je (bijna) klaar met je school of studie en op zoek naar een baan of een andere vervolgopleiding?

Het Leerwerkloket Drechtsteden kan je helpen in je zoektocht welke vervolgopleiding of baan er bij je past! Zij testen bijvoorbeeld jouw interesses en vaardigheden en geven advies hoe jij je verder kan ontwikkelen.

Ook Matchmakers Drechtsteden kan jou met behulp van een 'matchmaker' helpen om een opleiding of een baan te vinden die echt bij jou past. 

Heb je vragen over je gezondheid, psychische klachten, verslaving of problemen in je relaties? 

Neem dan contact op met Sterk Papendrecht. Zij kunnen je zelf helpen of  eventueel doorverwijzen naar andere organisaties die je kunnen helpen.

Als je 18 bent moet je ook een keuze maken over of je orgaandonor wil worden of niet. Vergeet niet je keuze in te vullen! Als je niets invult wordt je automatisch geregistreerd wordt als orgaandonor.

Zie voor informatie over verzekeren de algemene pagina op Kwikstart.nl

Als je 18 jaar bent geworden moet je op een aantal dingen letten. Kijk daarom goed de checklist die in deze app staat door! 

Voor veel dingen die je moet  regelen kan je online terecht. Maar soms moet je bij de gemeente Papendrecht zijn. Bijvoorbeeld voor het verlengen van je paspoort of het aanvragen van je rijbewijs. Via deze link vind je meer informatie.

Over je rijbewijs gesproken: Vanaf 16,5 jaar kun je beginnen met rijlessen. Als je vóór je 18e slaagt, moet je tot je 18e rijden met een coach naast je. In dat geval heb je naast je rijbewijs ook een Begeleiderspas nodig.

Als je 18 jaar jaar krijg je er allerlei rechten bij!

Je krijgt bijvoorbeeld het recht om te stemmen. De eerstvolgende keer dat je mag stemmen is voor de provinciale staten en voor het waterschap op 15 maart 2023.

Je kan natuurlijk ook zelf politiek actief worden. Dan kan je nog beter je mening geven en zo iets betekenen voor ons dorp Papendrecht. 

Meer informatie over jouw rechten vind je hier. Kom je er niet uit? Neem dan vooral contact op met het Juridisch Loket in Dordrecht. Zij geven je graag (gratis) advies!

Als je 18 jaar wordt is de kans groter dat je ooit met identiteitsfraude te maken krijgt. 

Wat is identiteitsfraude? Bij identiteitsfraude maakt iemand  illegaal gebruik van je persoonsgegevens. Dit kan digitaal, door bijvoorbeeld je pincode of inloggegevens te gebruiken om dingen op jouw naam te kopen of eencreditcard aan te vragen.

Geef daarom nooit zomaar je bankpas of paspoort weg en deel niet zomaar je persoonlijke gegevens. En vermoed je onraad? Neem dan contact op met de politie. 

 

Op deze lokale pagina wordt informatie getoond van de gemeente Papendrecht die te gebruiken is voor inwoners van Papendrecht.