Raalte

Zoek je een huurhuis in de gemeente Raalte? Schrijf je dan in als woningzoekende op de website van SallandWonen.

Hulp nodig bij je administratie of geldzaken? Humanitas Raalte helpt bij het op orde brengen en houden van je administratie en geldzaken. Blijf dus niet tobben als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg.

Humanitas helpt ook bij het aanvragen van regelingen zoals bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of een collectieve ziektekostenverzekering.

Humanitas Raalte

  • E-mail: ta.raalte@humanitas.nl 
  • Telefoon: 06 – 4816 1070 (mevrouw Renée Dijs) 
  • Adres: Zwanenwoerd 1a (buurtcentrum Swaenewoerd)  

Met werken kun je geld verdienen, ervaring opdoen, blijven groeien, nieuwe mensen ontmoeten en bloeiende relaties opbouwen. Op de pagina Werk staat veel informatie over werken en het vinden van werk. Ben je op zoek naar werk of een nieuwe uitdaging? Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

Ik zoek een baan

Heb je nu geen werk? Dan helpt het Leerwerkloket regio Zwolle (leren en werken) je om weer aan de slag te gaan. En wil je doorgroeien of aan het werk in een andere sector? Ook dan helpen ze je op weg. Dat is prettig voor jou. Kijk voor meer informatie op de pagina Groei Vooruit.  

Ik zoek een werk in combinatie met een opleiding

De combinatie leren en werken heeft de toekomst. Als je een plek wilt veroveren en behouden op de arbeidsmarkt, zijn zowel diploma's als erkende praktijkervaring onmisbaar voor je. Eenmaal aan het werk kan je je blijven scholen om door te groeien. En door goede scholing blijf je beter inzetbaar, interessant en gewild voor een werkgever  

Het Leerwerkloket regio Zwolle biedt jou onafhankelijk advies over leren en werken. Ontdek jouw kansen op de arbeidsmarkt op de website leren en werken! 

Ik werk in de zorg en wil een volgende stap maken

Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. We zijn er ook voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. Je krijgt in een persoonlijk gesprek met deze gratis loopbaancoach informatie over opleidingen, baankansen bij jou in de buurt, maar ook advies hoe je je werk in de zorg beter kunt organiseren. Sterk in je werk is onafhankelijk en er wordt geen informatie gedeeld met werkgevers. 

Ik heb een wajong of ziektewet uitkering 

Op de pagina Werk staat veel informatie over wie je kan helpen als je een Wajong, ww-uitkering, ziektewet uitkering hebt of langdurig ziek bent.  

Ik wil graag mijn maatschappelijke diensttijd goed invullen, maar ik weet niet hoe 

Tijdens je maatschappelijke diensttijd (MDT) zet jij je vrijwillig in voor een ander. Je geeft bijvoorbeeld zwemles aan statushouders of organiseert samen met anderen een maatschappelijk evenement. MDT is niet alleen nuttig voor de ander, maar ook voor jezelf. Je ontdekt jouw talenten, ziet verschillende beroepen en werkgevers en je zet een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling. 

Impacter is een project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Samen met een coach ga je aan de slag. Gelijkwaardigheid is heel erg belangrijk – Impacter werkt niet voor, maar samen met jou aan datgene wat je wil leren. Na een kennismaking waarin we onderzoeken wat jij belangrijk vindt, gaan we op zoek naar een organisatie, klus of project in de stad. Zo ga je aan de slag met jouw vraag én maak je impact op de samenleving. 

Vragen over school, studieadvies of taalles? We hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet. 

  • Wie kan er met mij meedenken over de stap naar school of werk? 

Het RMC denkt met je mee over een passend vervolg naar school, werk of dagbesteding. Hoe jouw toekomst eruitziet, bepaal je zelf. Iedereen is ergens goed in, dus jij ook. Samen met de RMC-consulent maak je een toekomstplan. In een paar gesprekken ontdek je jouw talenten, gebieden waar je ondersteuning bij nodig hebt en wie je jou daarbij kan helpen.

  • Waar vind ik een goede stage en leerbaan?

Stage is een belangrijke periode. Veel studenten vinden hun eerste baan vanuit een stage. Om er voor te zorgen dat je stage zo goed mogelijk verloopt vind je op de site  stagemarkt je ideale stage, een aantal tips, tops en zijn  de meeste vragen voor je op een rijtje gezet.   

Leerbanenmarkt.nl helpt je bij het vinden van een geschikte leerplaats bij een erkend leerbedrijf. Met de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) combineer je werken en leren. Op leerbanenmarkt.nl vind je alle leerplaatsen die nu beschikbaar zijn bij door SBB erkende leerbedrijven. 

  • Welke opleiding past het beste bij mij? 

Het RMC helpt je met het zoeken naar een opleiding die bij je past. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor scholingsadvies, studie- en beroepskeuzetesten of hulp bij het inschrijven.  

Heb je het gevoel dat je vast loopt op school of thuis en dat je niet verder komt? 

Bij het RMC weten we de weg. Samen met jou kijken we waar je wat steun bij kunt gebruiken, en wie die het beste aan jou kan geven. En we helpen je om ervoor te zorgen dat die hulp er ook écht komt. 

  • Waar kan ik terecht voor hulp bij leren lezen en schrijven? 

Wil je beter leren lezen en schrijven? Heb je extra taalles nodig om aan een opleiding te kunnen beginnen? Dan kun je terecht bij het Taalpunt in de bibliotheek. Je bent altijd welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. 

  • Ik zoek een opleiding met baangarantie 

 De combinatie leren en werken heeft de toekomst. Als je een plek wilt veroveren en behouden op de arbeidsmarkt, zijn zowel diploma's als erkende praktijkervaring onmisbaar voor je. Eenmaal aan het werk is scholing noodzakelijk om bij te blijven en door te groeien. En door goede scholing blijf je langer en beter inzetbaar.  

Het leerwerkloket regio Zwolle biedt jou onafhankelijk advies over leren en werken. Ontdek jouw kansen op de arbeidsmarkt op de website Leren en werken! 

Leerbanenmarkt.nl helpt je bij het vinden van een geschikte leerplaats bij een erkend leerbedrijf. Met de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) combineer je werken en leren. Op leerbanenmarkt.nl vind je alle leerplaatsen die nu beschikbaar zijn bij door SBB erkende leerbedrijven. 

Heb je vragen over meedoen in het dagelijks leven, geldzaken, werk & inkomen of zorg? Dan kun je ook altijd terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente. De mensen daar helpen je graag verder. 

Iemand mee naar een gesprek? 

Heb je een onafhankelijk iemand nodig die met je meedenkt en -luistert tijdens een gesprek met de gemeente? Misschien kan een cliëntondersteuner je dan wel helpen. Dit is gratis. Voor cliëntondersteuning kun je terecht bij MEE IJsseloevers. Je mag ook én een cliëntondersteuner én iemand uit je eigen omgeving meenemen. 

Voor de wet ben je nu bijna volwassen. Eindelijk! Je mag straks van alles zelf bepalen en regelen en dat geeft vrijheid. Het betekent ook dat je vanaf dan zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Daar horen verplichtingen bij. Zoals een rekening betalen als je een abonnement of zorgverzekering afsluit. Er komt een hoop bij kijken als je 18 wordt.  

Heb je vragen over meedoen in het dagelijks leven, geldzaken, werk & inkomen of zorg? Dan kun je ook altijd terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente. De mensen daar helpen je graag verder. 

Op deze lokale pagina wordt informatie getoond van de gemeente Raalte die te gebruiken is voor inwoners van Broekland, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten, Raalte.