Zandvoort

Ben je opzoek naar een woonruimte in (regio) Zandvoort? We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet:

 1. Hoe schrijf ik me in voor een sociale huurwoning?
  Inschrijven voor een sociale huurwoning kan in Zandvoort via www.mijnwoonservice.nl. Inschrijven kan vanaf 18 jaar en kost €10,- per jaar. De wachttijd voor een sociale huurwoning is vaak lang. Het is daarom verstandig om je in te schrijven als je 18 jaar wordt. Zo bouw je een wachttijd op. 
 2. Kom ik in aanmerking voor beschermd wonen?
  Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met psychische en/of psychosociale problemen die op dit moment niet zelfstandig kunnen wonen. Een aanvraag voor Beschermd wonen kun je doen bij de gemeente. Een coach van het CJG kan gratis helpen bij de aanvraag. Een CJG-coach kan helpen met uitzoeken wat je wensen en behoeften zijn, uitleggen hoe een aanvraag verloopt en meegaan naar het gesprek met de gemeente.

Heb je vragen over inkomsten, uitgaven, geldzorgen of andere geldzaken? We hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet.

1. Waar kan ik terecht voor hulp bij het regelen van mijn financiën?
Je kunt bij de gemeente gratis advies vragen aan een budgetcoach over jouw geldzaken. Dit doe je door een e-mail te sturen naar budgetcoaching@haarlem.nl of te bellen naar 14-023 optie 4 en dan optie 2.

Hulp bij geldzorgen | Gemeente Zandvoort

Wil je meer grip krijgen op je eigen financiën? Meld je dan gratis aan voor Get a Grip van Humanitas. Je kunt een bericht sturen naar getagrip.zkl@humanitas.nl of appen/bellen naar 06-33342203.

Met een vrijwilliger van Get a Grip zorg je e​rvoor dat je overzicht krijgt over je geldzaken en je administratie. 

2. Heb ik recht op een uitkering of bijzondere bijstand?
Kun je zelf niet voor genoeg inkomen zorgen? Dan heb je misschien recht op een bijstandsuitkering. Je kunt bij de gemeente Haarlem terecht voor het aanvragen van een uitkering Bijstandsuitkering | Gemeente Zandvoort Heb je vragen? Dan kun je mailen baliesocialezaken@haarlem.nl of bellen met 14 023.

3. Waar kan ik terecht voor schuldhulpverlening?
Heb je schulden en heb je hierbij hulp nodig? Bij NewFuture kun je gratis terecht voor hulp bij schulden.

Om uit de schulden te komen en je leven weer op de rit te krijgen, kan je met behulp van de trajectbegeleider werken aan je schuldenvrijetoekomst. De gemeente koopt jouw schulden op en is daarmee je enige schuldeiser. Daarna betaal je deze schuld in drie jaar af. Over NewFuture kan je via WhatsApp contact opnemen met een trajectbegeleider voor meer informatie; 06-18715113

Je kunt je ook aanmelden via newfuture@haarlem.nl 

4. Waar kan ik terecht als ik mijn gemeentelijke belastingen niet kan betalen?
Heb je een laag inkomen waardoor je de gemeentelijke belastingen niet (helemaal) kunt betalen? Dan kom je misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Dit is een regeling waarbij je de belasting niet hoeft te betalen. Voor vragen over gemeentelijke belastingen of lokale woonlasten kun je terecht bij de GBKZ Kwijtschelding belastingen | GBKZ

5. Kom ik in aanmerking voor een ZandvoortPas?
Ben je student die studiefinanciering ontvangt? Dan kom je niet in aanmerking voor een ZandvoortPas. Behalve als je kinderen hebt.

Heb je een laag inkomen? Dan krijg je van de gemeente Zandvoort misschien een gratis ZandvoortPas. Met deze pas krijg je veel kortingen. Je kan bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek of gratis een ID- kaart aanvragen. Je kunt een ZandvoortPas aanvragen bij Team Minima via telefoonnummer 14 023. Op de website ZandvoortPas | Gemeente Zandvoort lees je meer over de ZandvoortPas en de voorwaarden.

 

Zorgverzekering

Tot je 18e ben je voor zorgkosten meeverzekerd bij je ouders. Daarna moet je dit zelf regelen. Een zorgverzekering heb je nodig wanneer je naar de dokter, de tandarts of het ziekenhuis moet. Voordat je een zorgverzekering afsluit, is het slim om eerst voor jezelf te bepalen waar je je voor wilt verzekeren. Daarna kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. 

 • Bij elke zorgverzekeraar heb je een eigen risico, minimaal €385,- (in 2023).
 • Het basispakket is verplicht. Hieronder vallen bijvoorbeeld bezoekjes aan de huisarts en verblijf in het ziekenhuis.
 • Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Je kunt je bijvoorbeeld extra laten verzekeren voor behandelingen bij een psycholoog, de tandarts of vergoedingen voor een bril.

Hoe vraag ik het aan?

Er zijn veel aanbieders van zorgverzekeringen, maar gelukkig zijn er een paar goede sites die je helpen om de kosten te vergelijken. De website van de consumentenbond kan je helpen bij je keuze. Je kan zelf contact opnemen met de verzekeraar om een zorgverzekering af te sluiten.

Let op met je eigen risico!
De kosten voor een bezoek aan het ziekenhuis zijn erg hoog en dit valt dus bijna altijd onder je eigen risico. Het is verleidelijk om voor een hoger eigen risico te kiezen dan de 385 euro, omdat je zorgverzekering dan maandelijks goedkoper is. Maar wanneer je wél naar het ziekenhuis moet, loop je het risico dat je veel moet bijbetalen. Denk hier dus goed over na.

Overige verzekeringen

Je kunt je voor van alles verzekeren, maar niet alle verzekeringen zijn belangrijk voor jou. Een verzekering die altijd handig is, is de aansprakelijkheidsverzekering. Die vergoedt schade als jij of je huisdier onbedoeld iets van iemand anders kapot maakt. Bijvoorbeeld wanneer je tegen iemands auto aanfietst of een laptop stuk laat vallen. De reparatiekosten worden dan vergoed door de verzekeraar.

Let op!
Heb je een scooter of auto op je naam staan? Dan ben je verplicht om deze te verzekeren. Ook als hij kapot is of als je hem niet gebruikt. Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen. Je hoeft daarvoor niet aangehouden te worden. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) doet regelmatig een kentekencheck.

Denk aan...

 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Auto of motorverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Scooterverzekering
 • Woonlastenverzekering
 • Levensverzekering
 • Zorgverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Opstalverzekering
 • Woonverzekering
 • Ongevallenverzekering
 • Doorlopende reisverzekering
 • Studieverzekering
 • Huisdierenverzekering
 • Pensioenverzekering
 • Uitvaartverzekering

Op deze lokale pagina wordt informatie getoond van de gemeente Zandvoort die te gebruiken is voor inwoners van Bentveld, Zandvoort.