Reisverzekering

Ga je naar het buitenland op vakantie? Dan is het handig om een reisverzekering af te sluiten. 

Waarom een reisverzekering?

Als je op reis bent kan er van alles misgaan. Zoals een ongeval of diefstal. Met een reisverzekering is je bagage verzekerd. Ook krijg je de kosten van persoonlijke hulp door de alarmcentrale vergoed. Bijvoorbeeld bij een reddingsactie of vervoer naar huis na een ongeluk. 

Een reisverzekering afsluiten

Afsluiten kan bij een verzekeringsmaatschappij of bijvoorbeeld bij de ANWB. Vergelijk alle mogelijkheden op independer.nl. Vul je geboortedatum en jouw wensen in en je krijgt een handig overzicht!

Er zijn ook speciale reisverzekeringen voor studenten. Die zijn vaak voordelig!

  • Er zijn reisverzekeringen met Europadekking en met werelddekking. Blijf je in Europa? Dat heb je geen werelddekking nodig.
  • Je kunt allerlei aanvullende dekkingen kiezen, zoals wintersport of gevaarlijke sporten. Kies alleen de onderdelen die voor jou nodig zijn! Dus ga je niet op wintersport? Dan hoef je dat ook niet te verzekeren!

Kort- of langlopend?

Ga je meerdere keren per jaar op reis of ga je langer dan 3 weken? Dan is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Die geldt het hele jaar. Heb je ook een annuleringsverzekering nodig? Sluit die dan gelijk met je reisverzekering af.  Dat is goedkoper dan apart!

Verre reis?

Vergeet niet te checken of je vaccinaties nodig hebt! Op ggd.nl/reisvaccinaties vind je alle vaccinaties per land.