Inboedelverzekering

Je inboedel is alles wat in je huis of kamer staat en wat je meeneemt als je gaat verhuizen. Dus je meubels en je persoonlijke spullen. Alles wat vastzit in je huis hoort niet bij je inboedel. Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand, diefstal, waterschade en blikseminslag.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Je mag zelf weten of je een inboedelverzekering afsluit. Het is niet verplicht. De meeste mensen hebben wel een inboedelverzekering. Het is niet duur, maar wel nuttig! Spullen die vastzitten in je huis, zoals een vastgelijmde houten vloer en de keuken, kun je verzekeren met een opstalverzekering. Maar die sluit je alleen af als je een koophuis hebt.

Een inboedelverzekering  afsluiten 

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden inboedelverzekeringen aan. Vergelijk ze op independer.nl/woonverzekering. Vul je postcode en je huisnummer in, en of je in een huurhuis of een koophuis woont. Het is handig om de verzekering samen met je aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dat is vaak goedkoper dan twee aparte verzekeringen.

Verzeker alleen wat nodig is

Verzeker je niet voor onnodige dingen. Dat heet oververzekeren en is zonde van je geld!