Loonheffingskorting

Heb je een (bij)baan? Dan krijg je loon van je werkgever. En je moet belasting betalen. Jouw werkgever houdt de belasting in op jouw loon. Dat heet loonheffing. Op je loonstrook staat hoeveel loonheffing jij betaalt. 

Loonheffingskorting

Iedereen die werkt heeft recht op belastingkortingen: algemene heffingskorting en arbeidskorting. Jouw werkgever verrekent deze kortingen met jouw loonheffing. Zo krijg je dus korting op je loonheffing en betaal je minder belasting!

Formulier invullen

Meestal vraagt je werkgever jou om een loonheffingsformulier in te vullen. Zo geef jij toestemming aan je werkgever om de loonheffingskorting toe te passen. Je kunt maar bij 1 werkgever tegelijk loonheffingskorting aanvragen. 

Krijg je het formulier niet van je werkgever? Download het formulier via belastingdienst.nl, vul het in en geef het aan je werkgever.

Meerdere (bij)banen?

Heb je meerdere (bij)banen? Bijvoorbeeld in de ochtend een krantenwijk en ’s avonds bij de supermarkt? 

Vraag dan aan de werkgever waar je het meeste verdient om de loonheffingskorting toe te passen. Geef aan je andere werkgevers door dat zij dat niet moeten doen. Anders krijg je te veel korting en moet je het bedrag achteraf terugbetalen aan de Belastingdienst. 

Een nieuwe baan

Als je je baan verliest en daarna een nieuwe baan vindt, vraag je opnieuw loonheffingskorting aan bij je nieuwe werkgever.