DigiD

Je DigiD is een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je inlogt op websites van de overheid. Het is een soort digitale handtekening. Hiermee vraag je bijvoorbeeld studiefinanciering of huurtoeslag aan.

Hoe kom je aan een DigiD?

  • Je hebt je telefoon en je ID (identiteitskaart, Paspoort of Rijbewijs nodig.
  • Ga naar https://digid.nl/aanvragen
  • Vul je burgerservicenummer (BSN) in. Dat staat op je ID. het is een nummer van negen cijfers en staat onder de tekstbalk ‘persoonsnummer’. Afhankelijk van het soort ID dat je gebruikt staat het nummer op de voor of achterkant van de kaart.
  • Kies een gebruikersnaam en wachtwoord en houdt deze goed. Binnen drie werkdagen krijg je een activeringscode toegestuurd per post.
  • Let op, de brief gaat naar het adres waarop je geregistreerd bent bij de gemeente. Heb je geen woonadres? Gebruik dan een briefadres.

Activeer je DigiD!

Heb je de activeringscode binnen? Mooi! Ga naar DigiD.nl/activeren. Nu kun je aan de slag met het activeren van jouw DigiD. Activeer je DigiD binnen 20 dagen. Als je langer wacht vervalt de activeringscode en moet je opnieuw een DigiD aanvragen.

Belangrijk: Deel je DigiD nooit met anderen. Bescherm je inloggegevens goed. Zo voorkom je misbruik van jouw persoonsgegevens.

Download de DigiD app in de #APPSTORE of #GOOGLEPLAY. De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen met een pincode die je zelf kiest. Op deze pagina vind je een stappenplan

Met je DigiD log je ook in op je MijnOverheid-account. Iedereen van 14 jaar en ouder heeft zo’n account. 

In MijnOverheid vind je al jouw informatie die bij de overheid bekend is en je Berichtenbox. Hier staan al jouw belangrijke berichten van de overheid op één plek. Download de Berichtenbox-app via de #APPSTORE of #GOOGLEPLAY. Met deze app lees je alle post van de overheid op je mobiel. Superhandig!