Tandarts

Wat is een tandarts?

Een tandarts is net zoals een huisarts een dokter, maar heeft zich gespecialiseerd in mond en tandzorg. Je gaat naar de tandarts om jouw gebit te laten controleren of als je klachten hebt.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Bij de meeste tandartspraktijken kun je je online inschrijven. Zoek in jouw buurt op tandarts + woonplaats en je krijgt snel een overzicht van de tandartspraktijken in jouw buurt. Via een website van een tandartspraktijk kun jij je vervolgens inschrijven.

Via deze link: https://tandartsregister.nl/ vul je je woonplaats in en krijg je een overzicht van alle tandartsen in de buurt.

Wanneer kan ik naar de tandarts?

Je gaat naar de tandarts om jouw gebit te laten controleren of als je klachten hebt. Een controle vindt vaak 1x per jaar of half jaar plaats. Maak voor deze controle altijd een afspraak bij je tandarts. Heb je kiespijn of een ander ongemak aan je gebit waarvoor je naar de tandarts wil/moet, maak ook dan altijd eerst een afspraak.

Wat moet ik meenemen naar de tandarts?

Als je naar de tandarts gaat, neem dan altijd je afspraakbevestiging en je zorgverzekeringspas mee.

Wie betaalt dat dan?

Tandzorg wordt tot je 18e vergoed door de zorgverzekering. Vanaf je 18e moet je zelf een aanvullende tandverzekering afsluiten voor tandzorg. Heb je veel last van gaatjes en/of een slecht gebit? Zorg er dan voor dat je je goed verzekert, zodat je achteraf niet te veel zelf hoeft te betalen.

 

Heb jij behoefte aan een luisterend oor, wil je jouw verhaal kwijt of heb je behoefte aan mentale support? Neem dan contact op met de vrijwilligers van de Alles Oké? Supportlijn, dat kan via onderstaande knop.

Zoek contact met de Alles Oké?