Problemen met je buren

Een prettig contact met je buren is belangrijk. Dus moet je rekening houden met elkaar. Niet te veel herrie maken, de gedeelde ruimtes zoals de gang of de keuken netjes houden en de parkeerplek eerlijk delen.

Problemen met je buren

Toch gaat het soms mis tussen buren. Bijvoorbeeld door geluidsoverlast. Of door rommel, troep, viezigheid of stank. Soms krijgen buren ruzie over de tuin of de schutting. Of over parkeren.

Hoe los je problemen met je buren op?

Heb jij last van je buren? Bespreek het met ze! Soms hebben mensen helemaal niet door dat ze overlast geven en dat jij daar last van hebt. Stap op je buren af en probeer duidelijke afspraken te maken.  Doe het wel als je zelf rustig bent. Want als je boos bent of gefrustreerd,  loopt het gesprek sneller mis. Hebben jouw buren last van jou? Probeer je te verplaatsen in wat zij voelen. Als buren rekening houden met elkaar, woon je met veel meer plezier!

Je vindt een handig stappenplan op: Problemen met je buren

Heb jij problemen met je buren en weet je niet goed hoe je dit op moet lossen? Houden de problemen je de hele dag bezig? Praat er dan over, dat lucht op. Het kan eenvoudig en anoniem met medewerkers van de Alles Oké? Supportlijn via onderstaande knop

Zoek contact met de Alles Oké?