Een opleiding kiezen

Weet jij al welke opleiding je gaat doen na de middelbare school? Veel jongeren hebben nog geen idee wat ze zouden willen! Misschien jij ook niet. Het is belangrijk om er serieus over na te denken! En je goed te informeren over de mogelijkheden. 

Er zijn heel veel opleidingen op allerlei niveaus. Hier lees je meer.

Keuzehulp

Hulp nodig bij het kiezen? Daar zijn handige manieren voor! 

Online staan verschillende studiekeuzetesten. Beantwoord de vragen en je krijgt handige tips voor opleidingen die bij jou passen.

Elke school of universiteit heeft een website met veel informatie. Klik en kijk! Hier vind je leuke en handige informatie over de opleidingen. Maar ook over de studiestad en het leven als student.

Bezoek veel open dagen! Op een open dag maak je makkelijk kennis met de school of universiteit. Praat met studenten en docenten en maak een praktijkles of een college mee. Zo krijg je op een leuke manier een indruk van de opleiding! 

Een keuze maken is best lastig, helemaal als het gaat om een keuze voor een studie. Twijfel je nog over je keuze en heb je behoefte om er met iemand over te praten? Neem dan contact op met de Alles Oké? Supportlijn. Dat kan eenvoudig en anoniem via onderstaande knop

Zoek contact met de Alles Oké?