Aangepaste woonruimte vinden

Heb je een functiebeperking? Dan heb je misschien een aangepaste kamer of woning nodig. Bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijk of met begeleiding. Hoe vind je zo’n plek om te wonen?

Een aangepaste kamer

In verschillende studentensteden kun je aangepaste studentenkamers huren.  Vraag naar de mogelijkheden bij de studentenhuisvesting.

Een aangepaste woning

De meeste woningcorporaties verhuren ook aangepaste woningen. Informeer eens bij de woningcorporatie(s) in de gemeente waar je wilt wonen. Zij kunnen je vertellen wat er mogelijk is en wat de voorwaarden zijn. Soms heb je bijvoorbeeld een Wmo-beschikking nodig. Misschien kun je ook een verhuiskostenvergoeding krijgen. Vraag dat na bij de gemeente.

Handige websites

  • MEE Woonwinkel.nl Hier vind je aangepaste woningen die op dit moment te huur staan. MEE werkt samen met zorgaanbieders in heel Nederland. MEE helpt jou om woonruimte te vinden en kan je ondersteunen bij het zelfstandig wonen. Het verschilt per gemeente welke hulp je kunt krijgen.  In dit filmpje zie je meer. 
  • Fokuswonen.nl . Zij verhuren aangepaste woningen in heel Nederland. Hier kun je zelfstandig wonen als je een fysieke beperking of handicap hebt. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen. 
  • Stumass.nl. Heb je een vorm van autisme en ga je een HBO- of WO-studie doen? Dan helpt deze organisatie jou om succesvol te studeren en zelfstandig te wonen. 
  • Er staan soms ook aangepaste huurwoningen op Funda.nl.

Ben je op zoek naar een aangepaste woning maar wil het niet lukken en maak je je hier zorgen over? Blijf dan vooral niet zitten met deze zorgen maar deel ze gerust met de medewerkers van de Alles Oké? Supportlijn. Klik op de knop hieronder om direct contact met ze op te nemen!

Zoek contact met de Alles Oké?