Werk vinden & solliciteren met een beperking

Ben je op zoek naar werk en heb je een functiebeperking? Dan is het soms lastig om een (bij)baan te vinden. Extra hulp is dus welkom!

Hulp van het UWV

Het UWV is een overheidsorganisatie die jou kan helpen bij het vinden van passend werk als je ziek bent of een functiebeperking hebt. Op perspectief.uwv.nl lees je meer over de hulp waar je recht op hebt. De overheid betaalt de hulp. 

De arbeidsdeskundigen en adviseurs van het UWV begeleiden jou naar werk dat bij je past. Bijvoorbeeld: 

  • via een proefplaatsing. Je doet een paar maanden werkervaring op bij een werkgever. 
  • via een jobcoach. Die begeleidt jou als je ergens werkt en heeft contact met je werkgever. 

Hulp van andere organisaties

Op uwv.nl vind je ook een overzicht van andere organisaties die je kunnen helpen. Zij staan voor je klaar als je graag aan de slag wilt en een fysieke of psychische beperking hebt. Kijk bijvoorbeeld eens op emma-at-work.nl: coaching en vacatures voor jongeren met een fysieke aandoening.

Handige websites:

Handige tips voor het solliciteren met een functie beperking: www.cvster.nl 

Kijk ook eens op studerenenwerkenopmaat.org. Deze stichting helpt jou bij het inrichten van een zelfstandig leven. Ze bieden steun op het gebied van wonen, werken en financiële onderwerpen. 

 

Werk zoeken kan best wat zorgen met zich meebrengen, extra zorgen brengt het met zich mee als je fysiek of mentaal beperkt bent. Het kan zomaar zijn dat jij je daar zorgen over maakt. Praat er dan over, dat lucht op. Het kan eenvoudig en anoniem met medewerkers van de Alles Oké? Supportlijn via onderstaande knop

Zoek contact met de Alles Oké?